הקפאת הליכים הוא מצב בו החברה עומדת על סף או כבר נמצאת במצב של חדלות פירעון (פשיטת רגל) ואינה יכולה לעמוד בהתחייבויות השוטפות שלה לספקים, בנקים או עובדים בחברה. לעיתים, אובדן שליטה, בעיות תזרים והיעדר אשראי בנקאי יובילו לפירוקה, או למכירת פעילותה, אך בהחלט ישנם מצבים שאפשר גם אחרת את החברה.
משרד עו"ד מתי ידיד בעל ידע, ניסיון ואינספור הצלחות מוכחות בהבראה, שיקום והקפאת הליכים כנגד חברות (תאגידים). משרדינו עובד עם רואי חשבון, כלכלנים ואקטוארים המתמחים בהבראת חברות על מנת לנתח את מצבה הפיננסי של החברה ולגבש תוכנית כלכלית להבראת החברה בזמן קצוב. לקבלת ייעוץ ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3975007 ונשמח לעמוד לרשותך.
צו הקפאת הליכים כנגד חברה (תאגיד)
באופן כללי, בשעת משבר כלכלי, עומדות בפני בעלי השליטה 2 אפשרויות עיקריות:
- פירוק וחיסול – האופציה הראשונה היא פירוק וחיסול החברה על ידי בעלי השליטה. פירוק וחיסול החברה מתבצע על ידי מכירה של כל נכסי החברה לטובת תשלום דיבידנד לנושים בדרך כלל בשיעור אפסי. מטבע הדברים בעת משבר נכסי החברה הקיימים לא מספיקים לכיסוי ההתחייבויות. בעלי השליטה שחתמו על ערבויות אישיות ידרשו לפרוע את יתרת החוב לעתים קרובות קריסת החברה גוררת את בעלי השליטה להליך חדלות פירעון אישי (פשיטת רגל או הסדר).
- הקפאה, הבראה ושיקום – האופציה השנייה היא הקפאת הליכים, הבראה ושיקום של החברה בתוך פרק זמן קצוב של 9 חודשים. במצב זה, בעלי השליטה ממשיכים להפעיל ולהילחם על חיי החברה בזמן שהם נהנים מהגנה משפטית מלאה מפני נושים (בנקים, ספקים וכדומה).
הקפאה, הבראה ושיקום החברה מול פירוק וחיסול החברה
חשוב לציין שאין דרך נכונה יותר או נכונה פחות – וכל מקרה נידון לגופו.
לעיתים קרובות, האינטרס של כל הצדדים (הנושים, בעלי השליטה ובית המשפט) הוא להגיע להסדר אשר יאפשר לחברה לפרוע את חובותיה הכספיים על ידי מתן צו הקפאת הליכים קצוב בזמן.
השיקולים העיקריים אשר מנחים את בית המשפט בעת מתן צו הקפאת הליכים הם:
- נתונים פיננסיים ותוכנית ההבראה של החברה – בית המשפט בוחן את הנתונים הפיננסיים של החברה, תוכנית ההבראה והצעת ההסדר אשר מוגשת לנושים.
- מצב המשק – בית המשפט בוחן את מצב המשק (מיתון, משבר הקורונה וכדומה). במידה ומצב המשק צפוי להשתנות ולהשפיע על פעילות החברה, בית המשפט יטה להקפיא את ההליכים המשפטיים מול החברה.
- מצבת העובדים – בית המשפט בוחן את מצבת העובדים של החברה. באופן כללי, ככל שהחברה גדולה יותר, האינטרס להשאיר את החברה בחיים יהיה גדול יותר.
- הרכב קבוצות הנושים – הסדר והבראה צריך לעבור אישור אסיפות נושים לפי סוגיהם השונים. לצורך כך החברה תצטרך להשיג הסכמות של רוב הנושים, מצד מי שבחר להצביע אלו בדר"כ הבנקים, חברות האשראי והספקים הגדולים , אם לא תושג הסכמה ברוב הדרוש, החברה תעמוד לפני פירוק וחיסול.
- תזרים המזומנים של החברה – בית המשפט יבחן את תזרים המזומנים של החברה ואת היכולת שלה לגייס הון חיצוני, כך שתקופת ההקפאה לא תפגע בנושים (בנקים, ספקים ועובדים) אלא תאפשר להם ליהנות מרווחים אשר ייווצרו כתוצאה מהמשך פעילות החברה.
חשוב לציין כי לייצוג משפטי נכון, מיומן ומקצועי יש משקל רב בהחלטת בית המשפט למתן צו הקפאת הליכים לתאגיד.
לצערנו, פעמים רבות אנו פוגשים לקוחות אשר קיבלו ייעוץ חלקי ואף מטעה מעורכי דין אשר עוסקים בהליכי חדלות פירעון (פשיטות רגל) אך אינם מתמחים בנושאי הקפאה, הבראה ושיקום של תאגידים. עו"ד אלה הפנו את הלקוח להליכים מוכרים אך שאינם מתאימים להם – הליכים משפטיים אשר עלולים לגרום לאיבוד החברה, חשיפה להפסדים מצטברים, ערבויות אישיות וחובות כבדים.
לסיכום, צו הקפאת הליכים לא נועד רק בשביל להעניק לבעלי השליטה "אוויר לנשימה" אלא בעיקר בשביל לאפשר לחברה לחזור ולעמוד על רגליה וכתוצאה מכך לפרוע את חובותיה לנושים. בעת הגשת בקשה לצו הקפאת הליכים חשוב לנתח בצורה נכונה את מצבה של החברה, הרכב החובות והתחייבויות של החברה לצורך כך אנו עובדים במשותף עם רו"ח כלכלנים ואקטוארים מומחים בהבראת חברות, בשביל לבנות תוכנית הבראה מסודרת, מנומקת ומפורטת ככל האפשר.
משרד עו"ד מתי ידיד עוסק בהבראה, שיקום והקפאת הליכים משפטיים כנגד חברות (תאגידים). משרד עו"ד מתי ידיד חתום על אינספור הצלחות משפטיות ותיקים אשר זכו לתהודה באמצעי התקשורת השונים. לקבלת ייעוץ ראשוני על הקפאת הליכים לחברות, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3975007 ונשמח לעמוד לרשותך.