בשנים האחרונות, על רקע משבר הקורונה, הריביות התופחות והרפורמה המשפטית בישראל, לא מעט משקי בית מצאו את עצמם עם חובות, סנקציות כלכליות ואינספור נושים (בנקים, חברות אשראי חוץ בנקאי, לקוחות וכדומה) אשר רוצים את כספם.
במאמר זה אציג לך כיצד לבחור עורך דין חדלות פירעון אשר יגן על הזכויות שלך, ייצג ויפעל בשמך בהליך המשפטי.
משרד עו"ד מתי ידיד מעניק ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי בהליכי חדלות פירעון, הסדרי חובות ושיקום כלכלי לחייבים פרטיים ועסקיים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו במשרד, מאפשר לנו לבנות עבורך את האסטרטגיה המשפטית הנכונה ולפעול בצורה אקטיבית לצמצום היקף החובות שלך באמצעות הסדר חובות מקל או באמצעות פנייה להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3975007 ונשמח לעמוד לרשותך.
איך לבחור עורך דין חדלות פירעון להגנה על הזכויות שלך?
נכון להיום, במקרים בהם החובות גבוהים מ – 161,236 ₪ , ניתן לקבל הגנה מהחובות במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי עד לקבלת הפטר (פטור מכל חובות העבר).
באופן כללי, טרם כניסה להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, כדאי למצוא עורך דין מומלץ לחדלות פירעון אשר יוכל ללוות, לייעץ ולייצג אותך בהליך המשפטי מול כלל הגורמים הרלוונטיים (הנושים, הממונה על הליכי חדלות פירעון וכדומה).
על מנת לאתר עורך דין מיומן להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי ולא עורך דין אשר יעשה יותר נזק מתועלת, כדאי להקפיד על הפרמטרים הבאים:
- התמחות ספציפית בחדלות פירעון ושיקום כלכלי – עולם המשפט הוא גדול, לכן מומלץ לאתר עורך דין אשר מתמחה בדיני חדלות פירעון, הסדר חובות ושיקום כלכלי בלבד. עורכי דין אשר עוסקים בדיני משפחה, נזיקין, לשון הרע וגם חדלות פירעון ושיקום כלכלי עלולים לא להיות מספיק מעודכנים בעדכוני החקיקה והפסיקה הרלוונטיים, לעשות טעויות ולסכן את ההליך המשפטי שלך.
- מיקום – הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מבוצעים בתחומי המחוז (מחוז חיפה והצפון, מחוז ירושלים, מחוז תל אביב ומחוז באר שבע והדרום) לכן מומלץ לאתר עורך דין מקומי אשר יהיה קל להגיע ולהתנהל מולו.
- המלצות – תמיד כדאי לקבל המלצה מאדם שכבר עבר את התהליך אצל עורך הדין – אך, גם אם אין לך היכרות מוקדמת עם אדם שעבר הליך דומה, בימינו ניתן לקרוא ולראות לא מעט המלצות כתובות ומצולמות באתר של עורך הדין.
לאחר הסינון הראשוני, ניתן לקבוע פגישה במשרד של 2-3 עורכי דין לנושא. במהלך הפגישה, ניתן לשאול על האסטרטגיה המשפטית שהמשרד ממליץ לנקוט בה בשביל להתמודד עם מצוקת החובות שרובצת עליך, לאמוד את שכר הטרחה של המשרד מול המתחרים ולראות אם ישנה כימיה, הבנה ורצון לסייע מצד הצוות המשפטי במשרד.
לסיכום, בחירה מושכלת של עורך דין לחדלות פירעון יכולה לעשות את ההבדל בין הצלחה ופתיחה של "דף חדש" בחייו הכלכליים של החייב לבין כישלון מהדהד והמשך ההתמודדות עם החובות שהולכים ותופחים בכל יום.