על פי נתונים של חברת הדירוג דן אנד ברדסטריט (Dun and Bradstreet), בכל חודש נסגרים בישראל כ – 3,400 בתי עסק – קל וחומר, בעת משברים, מלחמות ומצבי קיצון אחרים אשר יכולים להשפיע על תזרים המזומנים, גובה האשראי והמצב הפיננסי של החברה בצורה חדה יותר.
במאמר זה אציג את זכויות העובדים העיקריות בהליכי חדלות פירעון וההליכים המשפטיים בהם מומלץ לנקוט אם המעסיק שלך קיבל צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
משרד עו"ד מתי ידיד מעניק ייעוץ, ליווי וייצוג משפטי לחייבים פרטיים, חברות וארגונים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. במהלך השנים, ליווינו בהליכי חדלות פירעון, הבראה ושיקום כלכלי חברות קטנות וגדולות, כך שהניסיון הרב שצברנו יכול לשמש אותנו לייצוג האינטרסים שלך בהליך המשפטי. לקבלת פרטים נוספים על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3975007 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהן זכויות העובדים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
במקרים בהם העסק אינו יכול לעמוד בהתחייבויותיו, לא רק הבעלים נפגע מהמצב אלא גם העובדים אשר עלולים למצוא את עצמם מחוץ למעגל העבודה ללא שימוע לפני פיטורים ועם חובות שלא שולמו להם כחוק.
במקרים בהם, המעסיק קיבל צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ובנוסף, המעסיק חייב לעובדים שכר ופיצויי פיטורים ניתן לתבוע את החוב במסגרת הגשת תביעת חוב אל הביטוח הלאומי.
על פי חוק הביטוח הלאומי הוא הגורם אשר אחראי לפצות את העובדים על שכר העבודה ופיצויי הפיטורים אשר מגיעים להם. על פי חוק, נכון לשנת 2023, הפיצוי המרבי שהביטוח הלאומי יוכל להעניק הוא 123,409 ₪.
הפיצוי שמעניק הביטוח הלאומי במסגרת החוק, כולל תשלום של שכר עבודה עד ל – 12 חודשים, הפרשי הצמדה וריבית על כל התקופה, ימי הבראה, ימי חופשה, פיצויי פיטורים ותשלומים שהיו צריכים להגיע אל קופת הגמל/קרן הפנסיה של העובד על ידי המעסיק.
חשיבות הייצוג המשפטי של עובדים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי
למרות שהפיצוי מוענק לעובד דרך המוסד לביטוח לאומי, התהליך אינו אוטומטי והעובד נדרש להגיש בצורה אקטיבית את תביעת החוב בתוך 6 חודשים מיום פרסום ההודעה על מתן צו פתיחת הליכים לחייב (המעסיק).
הגשת תביעת החוב דורשת לא מעט בירוקרטיה, ידע וניסיון משפטי – כך שמומלץ להתייעץ עם עורך דין אשר מתמחה בתחום. עו"ד אשר עוסק ברמה יומיומית בדיני עבודה, חדלות פירעון ושיקום כלכלי יוכל לנתח את הצרכים שלך בצורה מהירה, לחשב את גובה החוב בצורה מדויקת ולייצג את האינטרסים שלך מול כלל הגורמים המעורבים בהליך המשפטי.
לסיכום, החוק בישראל מעניק הגנה ופיצוי כספי לעובדים שכירים אשר המעסיק או החברה בהם הם עבדו נקלעה לקשיים. למרות שהמוסד לביטוח לאומי לא מתייחס לכל מרכיבי השכר, עדיין מדובר בסכומים לא מבוטלים אשר יכולים לעזור לעובד להתאושש ולעבור את התקופה הקרובה.